Nyt fra York Stutteri

Nyt fra York Stutteri

2018 startede stille - MEN ..så kom JUNIPER TREE's første vinder!..!

NyhederPosted by York Stutteri Sun, July 08, 2018 18:31:46
For York Stutteri og alle dets beboere (opvoksede, permanente, hingste, hopper, føl og åringer) startede året stille, MEN i skrivende stund, 8. Juli er det gået forrygende.
1. Løbsdag i Klampenborg aflagde MARINYA (MINGUN-Mariyca) sin maidentitel over 1600m. Ejet og opdrættet af Zwicky Racing, født og opvokset på York, startede den et super forår og forsommer for MINGUN, som allerede startede på Jægersro, da Cleggan Bay (MINGUN-Orchestrina) vandt den 18. April.

Breeding & Racing's ZOFFY (Zoffany-Pull The Plug) opdrættet af Cat Racing, trænet af Søren Jensen og født og opvokset på York, tog til Bro Park ved Stockholm til SWE Guineas Trial over 1400m med 100.000 Sek i præmiesum - og vandt! Efter et flot ridt af Nicolaj Stott.

Så var der storløb i Klampenborg den sidste søndag i juni! - og sikken en dag!
Dansk 2.000 Guineas over 1600m blev vundet af PRINCETON (BINARY FILE-Belvedere), født og opvokset på York, opdrættet af Fam. (Thomas) Dideriksen, trænet af Marc Stott, redet af Oliver Wilson og ejet af Jens Andersen og 125.000 kr i præmie.
2. Blev BIJOU (MINGUN-Majhud) ejet af Bolou og stald Shaker, opdrættet af Stut. Ras og født og opvokset på York. Reliable Carl Ras blev 3.

Samme dag var der Breeders' Cup og i Consolation1 løbet vandt MYLEGEND (BINARY FILE-Creole Legend) over 1800m. Ejet af Stald Guldborg. Nr. 2 var der endnu en BINARY FILE, QUEEN OF DREAMS, ud af ALL A DREAM, født og opdrættet af York Stutteri. 3. Var SNOWY, efter MINGUN!!- som også stod for vinderen af sprinterløbet, Peggy's Daughter.

Een af årets stjerner for York Stutteri var GEMSTONE (MINGUN-Edge of Eternity), født
og opdrættet på York sammen med C. Cordrey, trænet af Marc Stott, ejet af Fam. Lindhardt, og redet i alle dens løb af Oliver Wilson.
GEMSTONE startede sæsonen med at vinde et godt Dirt Trackløb på Jægersro over 1750m - hestens første sejr. Da hingstens store opgave er Svenskt Derby gik turen så til Bro Parks Dirt Track 28. Maj over 2100m - og vandt igen meget overlegent + sek
400.000! - nu er Gemstone een af favoritterne til SWE Derby den 15. Juli!
Formen skulle dog lige pudses af, så Gemstone gik den 27. Juni til Derbybanen Jægersro til Derby testen. Lidt skuffende blev Gemstone "kun" nr. 2, men nu venter Swe Derby!

York Stutteri har 16 åringer til Åringsauktionen den 16. September. Een af disse er en halvbror (efter Kingston Hill) til MONZA (Footstepsinthesand-CARINI) opdrættet af delegeren, Joe Hernon, Monza har nu været placeret i alle 3 Scandinaviske 1.000 Guineas og en 3. Plads i Jydsk Derby og nu kr. 427.000!

Vi har ventet i spænding på JUNIPER TREE's første årgang på banen!
Spændingen blev udløst ved årets første 2 årsløb i Klampenborg den 16. Juni
da BITCOIN (JUNIPER TREE-By The Book) løb meget grønt til en flot anden plads.
Glæden blev dog endnu større den 7. Juli da VALENTIN APACHE (JUNIPER TREE-Una Hora) ejet og trænet af Francisco Castro, vandt i en tæt opløbskamp med staldkammeraten, FRANCISCA (MINGUN-Ojos del Salado), ejet og opdrættet af Breeding & Racing, født, opvokset og solgt på York.
Dagen blev krydret af sejr til Sun of a Gun (MINGUN-Tigress Eleven) og Pull In Carl Ras (Academy Award-Pull The Plug), begge født og opvokset på York!
Sikken en varm sommer!