Nyt fra York Stutteri

Nyt fra York Stutteri

Norsk BREEDERS' dag.

NyhederPosted by York Stutteri Thu, October 11, 2018 17:28:52

Den Norske udgave af Breeders' samarbejdet: BREEDERS' PRIZE løb af stablen sidste weekend.
Dagen startede med Norsk Jockeyklubs Sprintløb over 1070m græsbane.
Løbet er et LISTED løb med 125.000 NOK i præmiesum.
Vinder blev BINARY FILE sønnen, Visiteur Du Pomme (mor: Beckina)
Hesten er nu blevet 7 år og viste på dagen stor kapacitet efter at have skiftet træner og jockey. Anna Pilroth red og træner er Tobias Hellgren.

Også Avertina Løb over 2160 m blev vundet af en BINARY FILE søn, THE KID, som viste noget af sin fordums styrke.

Som et kuriosum vandt Caravelle (BINARY FILE-Comex) et 3.400m Hæckløb på Bro Park.

Dagens største triumf og overraskelse stod BIJOU (Mingun-Majhud) dog for, da han hjemtog BREEDERs' PRIZE SPRINT over 1370m.
BIJOU ejes af Stald Shaker og Bolou, og er opdrættet af Stutteri Ras, som velfortjent indkasserede 10% i opdrætterpræmie, hvilket man gør i disse BREEDERS' løb, uanset hvor de løbes, og uanset hvor de er født. 1.ste præmien var på rare 325.000 NOK.
Jockey var Carlos Lopez og træneren er Hanne Bechmann, som vandt en fantastisk sejr i sit trænerlivs efterår.

I de andre Breeders' løb var der lidt gode placeringer til York relaterede heste:


Gemstone (MINGUN-Edge of Eternity) var en pæn 5. I Breeders' Classic og fik NOK 50.000 for anstrengelserne.

Mariyna (MINGUN-Marikya) var næse fra at vinde Breeders' Prize Consolation over 1600m, så MINGUN havde noget af en god søndag.


Flot Åringsauktion + Auktionsløb

NyhederPosted by York Stutteri Sat, September 22, 2018 16:10:14
Efterårets Opdrætnings clou er Åringsauktionen - Scandinavian Open Yearling Sale!

I år fremstillede York 16 heste på Auktionen - ikke hele auktionen gik efter ønske, da
kun halvdelen blev solgt! Men, resten på nær een blev efterfølgende solgt til pæne priser efter sidste hammerslag.

Bedste salg på selve auktionen blev hingsteåringen efter Wilshire Boulevard ua Gift from the Sea, som Mme Fernande mfl erhvervede for Dkr. 575.000,00 for at gå i træning i Århus hos Marc Stott. Åringen er opdrættet, født, opvokset og nu solgt på York, og er nu Skandinaviens dyreste auktionshest i 2018.

Weekendens climax var selve Auktionsløbet med dkr 600.000 i præmiesum, for de heste som var solgt på sidste års Åringsauktion.

På en flot og indbringende (dkr 80.000) 3. Plads kom Stald Ras' Valentin Apache (Juniper Tree-Una Hora), som mødte 2 konkurrenter som lige var lidt længere fremme.

På Bro Park i Stockholm var der ugen efter Breeders' løb, hvor Breeders' Classic havde en præmiesum på Sek 2,1 mill!!
York havde blot eet afkom med, som var født, opvokset og solgt på Stutteriet, nemlig BIJOU (MINGUN-Majhud), som løb et feberløb til en flot 3. Plads til tonerne af Sek 211.000 til ejerne, Stald Shaker og Bolou, Sek 23.000 til opdrætter og Sek 12.700 til faderhingsten MINGUN! - fin timeløn for 1 minut og 45 sekunders arbejde!

JUNIPER TREE søn vinder 2års klassiker!

NyhederPosted by York Stutteri Mon, September 10, 2018 19:27:23
Sommerens største sejr for Breeding & Racings avlshingst JUNIPER TREE
kom 2. September da Stald Ras's Valentin Apache vandt York Stutteri Dansk Kriterium
og dkr 150.000! i en blød bane over 1400m.

Dagene inden blev krydret af 3 MINGUN vindere: Fleurie, Carla Ponti, og endelig King's Son, som sejrede i Ålborgs fine Champion Stakes.

Som sædvanligt, var der også en sejr for BINARY FILE, da hans søn, Yes Sir vandt Carl Ras Cup på Oaks dagen i Klampenborg.

York Stutteri fik også en sejr med MINGUN sønnen, Saw Box Carlras og i Sverige var MINGUN far til Whataperfectdesign med Dalkey Girl som mor.

En anden stor oplevelse var, da York's eget opdræt, TWO EYED JACK (JUNIPER TREE-Gift From The Sea) vandt over 1600m dirt med 10 (ti) længder på Jægersro - det lover godt for Lennart Reuterskjolds egen og trænede valak i fremtiden. York har en halv-bror til salg på SOYS - med Wilshire Boulevard som far!

Som et kuriosum vandt Square De Luynes Norsk Derby ! Kuriosum fordi York Stutteri fremstiller en hel-søster til Derbyvinderen på Scandinavian Open Yearling Sale, fredag den 14. September 2018 kl. 15.Og så kom JUNIPER TREE's anden vinder!

NyhederPosted by York Stutteri Sat, August 18, 2018 17:31:53
Man ved ikke om en avlshingst fungerer, før man ser dens afkom på væddeløbsbane,
Ventetiden er ulidelig - 3 år!!
JUNIPER TREE bedækkede sin første hoppe på York Stutteri i 2015, første føl i 2016, første åringer på auktionen i 2017 - første vinder i 2018 = Valentin Apache (JUNIPER TREE-Una Hora)!

I "lille Derbydag" 2års løbet var endnu en JUNIPER TREE til start, MARGRETHE (JUNIPER TREE-Neo Nebula), som vandt over 1200m med BITCOIN (som var 2, i sin første start),
som 3. Margrethe er opdrættet af Stut. Hjortebo, som dermed fik sin første 2års vinder i Klampenborg ved hjælp af en York hingst!

I diverse rammeprogrammer fik MINGUN en sejr med NEPHERTITI , POINT BOY og CARLA PONTI.

På selve Derby Dag vandt BINARY hoppen MYLEGEND (BINARY File-Creole Legend), Fawzia Stakes og kr. 75.000
og i Larch Ærespræmie (det korte Derby over 1600m) var BIJOU (MINGUN-Majhud)
2. Og PRINCETON (MINGUN-Belvedere) var 3.


Af betydning for Scandinavian Open Yearling Sale vandt PAS DE SECRETS Jægersro Cup
om SEK 200.000 over 3200m dirt track. Moderen, Quiet Waters har en halvsøster efter JUNIPER TREE lot 12 på Auktionen den 14. September 2018 kl. 15.

Lot 1's mor har en datter efter AUSTRALIA, hvis halvbroder, Mushtaq vand et godt løb i Windsor for nylig, og har nu vundet 3 løb og har en OR på 93.
Samme AUSTRALIA har sine første afkom på banen i år, hans hidtil bedste 2 åring,
Beyond Reason vandt endnu et GR løb idag, Prix Calvados GRII i Deauville.


2018 startede stille - MEN ..så kom JUNIPER TREE's første vinder!..!

NyhederPosted by York Stutteri Sun, July 08, 2018 18:31:46
For York Stutteri og alle dets beboere (opvoksede, permanente, hingste, hopper, føl og åringer) startede året stille, MEN i skrivende stund, 8. Juli er det gået forrygende.
1. Løbsdag i Klampenborg aflagde MARINYA (MINGUN-Mariyca) sin maidentitel over 1600m. Ejet og opdrættet af Zwicky Racing, født og opvokset på York, startede den et super forår og forsommer for MINGUN, som allerede startede på Jægersro, da Cleggan Bay (MINGUN-Orchestrina) vandt den 18. April.

Breeding & Racing's ZOFFY (Zoffany-Pull The Plug) opdrættet af Cat Racing, trænet af Søren Jensen og født og opvokset på York, tog til Bro Park ved Stockholm til SWE Guineas Trial over 1400m med 100.000 Sek i præmiesum - og vandt! Efter et flot ridt af Nicolaj Stott.

Så var der storløb i Klampenborg den sidste søndag i juni! - og sikken en dag!
Dansk 2.000 Guineas over 1600m blev vundet af PRINCETON (BINARY FILE-Belvedere), født og opvokset på York, opdrættet af Fam. (Thomas) Dideriksen, trænet af Marc Stott, redet af Oliver Wilson og ejet af Jens Andersen og 125.000 kr i præmie.
2. Blev BIJOU (MINGUN-Majhud) ejet af Bolou og stald Shaker, opdrættet af Stut. Ras og født og opvokset på York. Reliable Carl Ras blev 3.

Samme dag var der Breeders' Cup og i Consolation1 løbet vandt MYLEGEND (BINARY FILE-Creole Legend) over 1800m. Ejet af Stald Guldborg. Nr. 2 var der endnu en BINARY FILE, QUEEN OF DREAMS, ud af ALL A DREAM, født og opdrættet af York Stutteri. 3. Var SNOWY, efter MINGUN!!- som også stod for vinderen af sprinterløbet, Peggy's Daughter.

Een af årets stjerner for York Stutteri var GEMSTONE (MINGUN-Edge of Eternity), født
og opdrættet på York sammen med C. Cordrey, trænet af Marc Stott, ejet af Fam. Lindhardt, og redet i alle dens løb af Oliver Wilson.
GEMSTONE startede sæsonen med at vinde et godt Dirt Trackløb på Jægersro over 1750m - hestens første sejr. Da hingstens store opgave er Svenskt Derby gik turen så til Bro Parks Dirt Track 28. Maj over 2100m - og vandt igen meget overlegent + sek
400.000! - nu er Gemstone een af favoritterne til SWE Derby den 15. Juli!
Formen skulle dog lige pudses af, så Gemstone gik den 27. Juni til Derbybanen Jægersro til Derby testen. Lidt skuffende blev Gemstone "kun" nr. 2, men nu venter Swe Derby!

York Stutteri har 16 åringer til Åringsauktionen den 16. September. Een af disse er en halvbror (efter Kingston Hill) til MONZA (Footstepsinthesand-CARINI) opdrættet af delegeren, Joe Hernon, Monza har nu været placeret i alle 3 Scandinaviske 1.000 Guineas og en 3. Plads i Jydsk Derby og nu kr. 427.000!

Vi har ventet i spænding på JUNIPER TREE's første årgang på banen!
Spændingen blev udløst ved årets første 2 årsløb i Klampenborg den 16. Juni
da BITCOIN (JUNIPER TREE-By The Book) løb meget grønt til en flot anden plads.
Glæden blev dog endnu større den 7. Juli da VALENTIN APACHE (JUNIPER TREE-Una Hora) ejet og trænet af Francisco Castro, vandt i en tæt opløbskamp med staldkammeraten, FRANCISCA (MINGUN-Ojos del Salado), ejet og opdrættet af Breeding & Racing, født, opvokset og solgt på York.
Dagen blev krydret af sejr til Sun of a Gun (MINGUN-Tigress Eleven) og Pull In Carl Ras (Academy Award-Pull The Plug), begge født og opvokset på York!
Sikken en varm sommer!Super sæson '17 er slut!- lover godt for 2018!

NyhederPosted by York Stutteri Sun, November 12, 2017 17:29:55
En lang super sæson er gået på hæld!

Sæsonens resultat og afslutning lover rigtig godt for 2018!

Det sene efterår endte i Irland, hvor JUNIPER TREE's halvsøster, GOLDRUSH (e. Frankel) vandt sit andet Listed Race i sin anden start! Lover godt!

På Jægersrobanen i Malmø havde 2 York-relaterede heste god sucsess.
Først vandt Fighter CR født og opvokset på York; ejet og opdrættet af Stutteri Ras.
så vandt Fleurie, efter "årets overraskelses hingst" MINGUN.

På JVB var Princeton (BINARY FILE-Belvedere) en fin 2, i 2 åringernes Stayerprøve
fulgt godt op 2 uger senere med en super 3. Plads på Jægersro i Svenskt Kriterium
med 50.000 i præmiepenge.
På Ålborg Væddeløbsbane fik Naga Jolokia (MINGUN) sin sæsonsejr nr 2 !

Meget a propos Svenskt Kriterium, så VANDT MINGUN sønnen, Worthy Boy, løbet til stor glæde for ejerne, Line og Knud Hjorth og træner Francisco Castro, med SEK 250.000,00
til vinderen!
5., var også en Yorkist, Gemstone, og også en MINGUN.

MINGUN må blive Årets ?, med 20 årssejre og ialt 62 sejre i Skandinavien
med kortest mulig avlskarriere!

Noget at glæde sig til de næste 5 måneder!
Brugte kunstmaleren vandfarver?

NyhederPosted by York Stutteri Mon, October 16, 2017 16:37:28
Johan Zoffany blev født i Tyskland, men levede sit liv i England i 1700 tallet.

Efter at hans name sake's væddeløbsdatter ZOFFY (Zoffany-Pull the Plug) vandt i lørdags i en meget regntung bane, skulle man tro at maleren brugte VANDfarver!
Over 1400m blev 2års hoppen i sin første start overhovedet, taget forsigtigt, og arbejdede sig op gennem feltet, indtil den midt i opløbet bare øgede og øgede, og vandt med 4 længder.
Det lover godt for fremtiden.
ZOFFY er opdrættet på York Stutteri af Cat Racing (Karina og Alexander Elsass) og ejes af konsortiet bag JUNIPER TREE (Breeding & Racing).

Heller ikke denne løbsdag skulle MINGUN snydes for en sejr, nemlig med Touareg (Mingun-Haakima) i et 1200m sprinterløb.
Touareg ejes og trænes af Dear P. Olsen og er opdrættet på York af Stald Rainbow og Joca stables.

MINGUN Forever! BINARY is Pleasure!

NyhederPosted by York Stutteri Mon, October 09, 2017 17:47:29
Van Gogh skar sit øre af - og blev berømt!

MINGUN rejste til Tunesien - og er berømt!

BINARY er den stille berømte!

Siden sidst har BIJOU (MINGUN-Majhud) første gang ude taget en første plads, gangen efter vandt den og senest i Vinterfavoritternes Ærespræmie, blev det til en flot 3. Plads.
Opdrættet af Stutteri Ras og ejet af Bolou & Shaker er BIJOU nu på kr. 55.000.

En anden MINGUN søn, GEMSTONE (MINGUN-Edge of Eternity) startede med to 2. Pladser og tog en god 4. Plads i Vinterfavoritternes, og er nu på kr. 70.000 i præmie-
penge.
Svenske GAUTONA (MINGUN-Ojos del Salado) vandt også en fin sejr på Jægersro.

Een af Minguns store ambassadører, STORMY OCEAN (MINGUN-Stormy Girl) har nu vundet kr. 1,3 mill !! Efter sejr i Breeders' Prize Classic i Norge, hvor SØMKONGEN CR
(BINARY FILE-DIRTY GIRL) var 5.

Maltho har løbet igen, og er nu MILLIONÆR!!

BINARY FILE fortsætter sin stille sejrsrække med vinderne, YES SIR (BINARY FILE-Amusement), MYLEGEND (BINARY FILE-Creole Legend),

Og, The Kid (BINARY FILE- MUNAY), var en flot flot 2. Til Stormy Ocean i Breeders' Prize
til lyden af kr. 200.000, -

Gad vide hvor BINARY FILE ender på årets Hingsteliste ??

MINGUN er Stadig Nr. 2 - Kun overgået af York/Hjortebo's ACADEMY AWARD !!

Andre gode resultater fik ELEKTRA ART, opvokset på York og solgt til Jens Haugaard på Scandinavian Open Yearling Sales i 2014 - vandt for anden gang i træk SCEPTRE STAKES
med kr. 75.000 til vinderen, efter en god 4. Plads i Lanwades Stud Stakes på Bro Park.

Det var en dejlig start på årets - og sæsonens efterår.

Next »